scolioza, simptome, tratament,

• Masaj anticelulitic
• Dr Taberei - masaj kinetoterapie si fizioterapie
• Accident vascular cerebral
KINETOTERAPIE

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
TRATAM SCOLIOZA, CIFOZA, LORDOZA SI ALTE DEFICIENTE ALE COLOANEI IN ORICARE DINTRE SEDIILE DE MAI JOS ! PROGRAMEAZA-TE ACUM, TU SAU COPILUL TAU, INAINTE CA DEFICIENTA SA NU MAI POATA FI CORECTATA !

Cabinet Medical KINETOMEDICA I Str. 13 Septembrie, Nr. 128, Bl. P35, Sc. A, Parter, Ap. 3, Interfon 03, sector 5, BUCURESTI (langa Monitorul Oficial) Tel: 031 429 50 58 ; Mobil: 0722. 555.112   Cabinet Medical ALFAKINETIC Str. Iuliu Maniu, Nr. 69, Bl. 5P, Sc. 5, etaj 1, Ap. 169, Interfon 169, sector 6, BUCURESTI (zona Piata Gorjului) Tel: 031. 419 5861 ; Mobil: 0766 735 404
   
Cabinet medical KINETOMEDICA II, str. Dristorului Nr. 81-88, bl. B 13, etaj 1, ap. 04, sector 3 (Rondul Baba Novac, Mihai Bravu ,Dristor/zona Muncii) . tel. 031 429 50 58  si 0766 735 404  Cabinet medical Kinetomedica III, str.Alexandru Serbanescu nr. 23-25,  (zona  Aurel Vlaicu,Pipera, Baneasa, Aviatorilor)  tel. 031 429 50 58 si  0766 735 404
 
Cabinet Medical KINETOMEDICA IV , Bd. Dr. Taberei, nr.46, sector 6, Bucuresti (zona P-ta Moghioros, Prel. Ghencea, Bd. Timisoara); tel. 031 4195861; Mobil 0766 735 404


SCOLIOZA SI KINETOTERAPIEColoana vertebrala este formata din 33-34 vertebre, dintre care : 7 cervicale, 12 dorsale, 5 lombare, 5 sacrale si 4-5 coccigiene. Deviatiile coloanei vertebrale se pot clasifica in : deviatii ale coloanei vertebrale in plan frontal (de exemplu, SCOLIOZA) sau deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital (de exemplu, CIFOZA sau LORDOZA). Mentionam ca aceasta clasificare este una succinta insa cuprinde cazurile cel mai des intalnite. Evident ca pot exista si combinatii ale acestora precum CIFO-LORDOZA sau CIFO-SCOLIOZA. Trebuie insa facuta diferentierea intre deficienta deja instalata si atitudinea anormala care ofera un teren favorabil pentru instalarea deficientei, in cazul in care nu se trateaza prin kinetoterapie.

Aceasta diferenta se face in urma analizei radiografiei coloanei vertebrale si a pacientului in sine (de exemplu: "SCOLIOZA" sau "ATITUDINE SCOLIOTICA", aceasta din urma nereprezentand deficienta deja instalata ci doar un reflex gresit de postura). In ambele cazuri insa trebuie sa se apeleze la kinetoterapie, aceasta fiind singura forma de tratament pentru deficientele de coloana care nu sunt monstroase si deci nu necesita interventie chirurgicala. Chiar si in cazul purtarii unui corset trebuie facute sedintele de kinetoterapie. In caz contrar se poate ajunge la asimetrii de bazin care vor afecta in timp mersul, la gibozitati toracale ("cocoase"), la dificultati respiratorii datorate expansiunii limitate a cutiei toracice etc.

 

Cand este depistata din timp, scolioza poate fi tratata fara a se mai ajunge la interventii chirugicale. Pentru curburi ale coloanei vertebrale de pana la 30 grade singurul tratament este kinetoterapia (gimnastica medicala sub indrumarea unui specialist-kinetoterapeut). Kinetoterapia este importanta pentru tonifierea musculaturii paravertebrale care sustine coloana, ajuta la flexibilitatea si mobilitatea coloanei si sterge reflexul gresit de postura instaurandu-l pe cel corect. De la 30 grade la 50 grade se recomanda pe langa kinetoterapie (gimnastica medicala) si purtarea unui corset, care previne agravarea curburii. In cazul curburilor de peste 50 grade singurul tratament este tratamentul chirurgical.


Tipurile de scolioze pot fi :

Scolioza cu o singura curbura

scolioza in forma literei "C" (dreapta sau stanga)

 

Scolioza cu doua sau trei curburi

scolioza in forma literei "S" (dreapta sau stanga), in care curburile alterneaza de o parte si de alta a coloanei in mod compensator.

De aceea este foarte important ca sedintele de kinetoterapie sa se desfasoare intr-un cabinet de kinetoterapie sub supravegherea unui kinetoterapeut, intrucat programul terapeutic difera in functie de tipul scoliozei.


Scolioza

Tratamentul prin kinetoterapie (gimnastica medicala)

urmareste sa corecteze deviatiile coloanei vertebrale si sa mentina aceasta corectare, sa opreasca evolutia scoliozelor, sa reduca tulburarile functionale si asimetriile secundare ale corpului.Printre oameni sunt cunoscute multe tipuri de tratament pentru scolioze (acupunctura, reflexoterapie, chiropraxie, tratamente naturiste etc.), dar medicina contemporana recunoaste numai trei tipuri de tratament care sunt reconoscute de Organizatia Mondiala Pentru Sanatate anume:

1.TRATAMENT PRIN KINETOTERAPIE (GIMNASTICA MEDICALA)
2.TRATAMENT ORTOPEDIC (corset)
3.TRATAMENT CHIRURGICAL

Atentie parinti!!!!!!! Duceti copiii la cabinete de kinetoterapie daca stiti ca acestia au deficiente de coloana(scolioze,cifoze). Avantajul este acela ca pana la 18 ani o deficienta de coloana se poate recupera total daca urmati tratament de kinetoterapie. Dupa aceasta varsta, coloana "nu se mai indreapta" intrucat sistemul osos se opreste din dezvoltare si atunci, se lucreaza pentru stagnarea evolutiei deficientei si limitarea aparitiei complicatiilor acesteia.

PUTETI OBTINE MAI MULTE INFORMATII ACCESAND DATELE DE LA SECTIUNEA CONTACT!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-01-11

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
   
Servicii creare site creare site
Am folosit această metodă în scopul culegerii unor date referitoare la comportamentul general al kinetoterapeuţilor şi al sportivilor care sufera de scolioza cuprinşi în cercetare, urmărind mai ales aspectele care vizau sfera relaţională.Activism. Persoanele cu scoruri mari la acest subfactor sunt, în general active şi energice. Tind să se trezească devreme, să treacă cu uşurinţă de la o activitate la alta şi să urmărească o mare varietate de sarcini. Le plac activităţile fizice şi exerciţiile sportive. Cei cu scoruri reduse sunt înclinaţi să fie inactivi fizic, letargici şi să obosească uşor.   Persoanele cu scolioza sunt conştiincioase, de încredere, serioase, în timp ce, cele cu scoruri mici sunt înclinate spre nepăsare faţă de protocol, lenţi în hotărâri şi poate mai puţin rezistenţi din punct de vedere social.Sociabilitate. Cei cu scoruri mari caută compania altora, le plac evenimentele sociale, comunică uşor. Persoanelor cu scoruri mici le place activitatea individuală, având uneori dificultăţi în a-şi găsi subiecte de conversaţie în discuţiile cu alţii.   Reflexivitate - scorurile mari merg spre introversie şi cele mici spre extraversie. Cei cu scoruri mari sunt interesaţi de idei, abstracţii, probleme filosofice iar cei cu scoruri mici sunt mai interesaţi de aspectul practic.Impulsivitate. Persoanele cu scoruri mari iau decizii grăbite, premature şi sunt schimbătoare şi imprevizibile. Cei cu scoruri mici cântăresc lucrurile cu toată atenţia înainte de a lua o decizie, fiind ordonaţi, precauţi şi sistematici.Kinetoterapie la domiciliu pentru scolioza