Cum ne poate influenta masajul?

  • Actiunile mecanice a masajului asupra pielii subcutanate se produc de regula influentele  directe.
  • Influentele masajului sunt indirecte atunci cand o realizeaza pe cai reflexe, umorale sau nervoase, h  caz efectele masajului se transmit in profunzime

Masajul aplicat corect

Manevrele de masaj aplicate corect, cu respectarea regulilor tehnice, metodice si igienice, tinind cont de indicatiile si contraindicatiile medicale, previn tendinta dc formare a tesuturilor adipoase, contractura musculara si oboseala, activeaza circulatia si intensifica schimburile substantelor energetice, imbunatatesc si mentin elasticitatea, excitabilitatea, contractilitatea si tonusul fibrelor musculare, contribuie la formarea unei siluete ideale.

Masajul cu ajutorul ventuzelor

Masajul cu ajutorul rulourilor cu ventuze. Acest masaj se face rotindu-se ruloul cu mina pe intregul corp. Pe fiecare loc se vor face 5—10 rotiri, urmarindu-se de catre masor ca muschii sa fie relaxati, in afara de abdomen, unde muschii trebuie sa fie incordati. Pe corp rotirile se pot face in orice sens, iar pe membre, numai spre inima. Masajul acesta sa nu depaseasca 10 minute! Masajul cu rulouri se face direct pe pielea curata si sanatoasa, fara a fi necesara pudrarea sau aplicarea pomezilor.

Masajul cu rulouri

Masajul cu rulouri executat in mod rational, pe o perioada mai lunga de timp, are ca rezultat supletea, fiind indicat contra celulitei, creeaza buna-dispozitie si senzatia de vigoare si vioiciune. Masajul cu rulouri nu poate fi aplicat decit pe o piele sanatoasa. Bolile de piele de natura inflamatorie sau parazitara, plagile si supuratiile, exemele, eruptiile, abcesele sau flegmoanele etc., pot constitui contraindicati! partiale sau totale. Pentru executarea masajului in astfel de cazuri trebuie consultat medicul de specialitate.

Masajul este interzis pe varice

Masajul este interzis de asemenea pe varice, leziuni hemoragice sau cand exista tendinta la hemoragii, in bolile vaselor sanguine si limfatice, ca flebitele acute, ateroscleroza, hipertensiunea, limfangitele, adenitele, in bolile infectioase contagioase, in unele boli psihice grave si in cazul tumorilor — cu orice localizare si in orice stadiu de dezvoltare.In scop igienic, ventuzele rulourilor se sterg cu alcool medicinal, inainte si dupa intrebuintare.

Masajul cu aparate electrovibratoare

Aparatele electrovibratoare pot fi si ele folosite cu succes pentru masajele igienice si estetice. Masajul electrovibrator destinde muschii incordati, are un efect salutar asupra intregii circulatii si un efect calmant asupra organelor interne. Acest tip de masaj face sa se atenueze pliurile pielii si zbirciturile. Pielea vestejita, uscata si cu elasticitatea scazuta sau pierduta este din nou vasculari- zata, regenerata si inviorata. Masele adipoase dispar in cel mai scurt timp, lasind sa se modifice aspectul exterior al corpului, care isi recapata si isi mentine supletea initiala, tineretea si frumusetea.