Reflexoterapie

REFLEXOTERAPIA

Reflexoterapia este o terapie complementara foarte veche care are radacini in Egiptul antic si care este folosita pentru diagnosticarea, prevenirea si tratarea diverselor afectiuni. O sedinta de reflexoterapie consta in apasarea unor puncte reflexogene ce se regasesc in talpa, pe mana, pe coloana etc., prin a caror stimulare se elibereaza din organism toxinele care influenteaza negativ starea noastra de sanatate. Reflexoterapia trebuie facuta doar de catre persoane autorizate, care au la baza o minima pregatire medicala si cursurile de reflexoterapie finalizate. De aceea, sedintele de reflexoterapie ce se desfasoara in cadrul saloanelor de coafura sau a altora de infrumusetare, pot fi puse sub semnul intrebarii din punct de vedere al pregatirii profesionale si al cunostintelor anatomice ale celor care le practica. Este indicat ca aceste sedinte sa se desfasoare intr-un cabinet medical in care sa fie prezenti un medic sau un kinetoterapeut.

Durerile care apar in cazul sedintelor de reflexoterapie se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, toxine ce rezulta in urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe. Dorim sa mentionam ca in cadrul cabinetelor noastre sedinta de reflexoterapie presupune , pe langa stimularea punctelor din talpa si pe cea a celor din palme si de pe coloana vertebrala.

Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament trebuie sa adopte un regim de viata echilibrat intelegand prin aceasta eliminarea exceselor de orice fel: alcool, grasimi alimentare, stress, tutun, viata sexuala dezordonata, cafea.

Cand este vorba de reflexoterapie si beneficiile ei putem afirma ca aceasta poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta,in scop profilactic sau terapeutic, pentru afectiunile cronice sau acute. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci reflexoterapia actioneaza asupra cauzelor lor. O buna circulatie sanguina conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de o afectiune si ajuta la reechilibrarea bioenergetica in zonele afectate. De obicei, la beneficiile acestei metode apeleaza pacienti care nu au obtinut rezultatele dorite prin alte tratamente (ex. tratamentul medicamentos) dar si persoane care vor sa mentina o stare buna de sanatate.

Tratamentul reflexogen are efecte benefice asupra mai multor categorii de afectiuni:

Afectiuni neuro-psihice:

depresii, insomnii, anxietate, ameteli, migrene, oboseala avansata, stres, oboseala cronica, instabilitate emotionala, atacuri de panica.

Afectiuni ale coloanei vertebrale:

sciatica, lombosciatica, spondiloza, reumatism, artroza, artrita, gonartroza, coxartroza etc.

Afectiuni digestive:

gastrite, colite, enterocolite, reflux gastro-esofagian, constipatie, hemoroizi, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, balonari etc.

Afectiuni renale

(se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

Afectiuni circulatorii:

hipo si hipertensiune, ateroscleroza,circulatia periferica deficitara, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare

Afectiuni hepato-biliare:

litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc

Tulburari endocrine:

reglarea functiei glandei tiroide, paratiroide, hipofizei, suprarenalei, afectiuni ale ovarelor, obezitate, diabet, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism

Afectiuni ORL:

bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

Afectiuni ale aparatului locomotor:

crampe musculare, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.

Alte stari nefavorabile :

diaree, ameteli si dureri de cap, greata insotita de cele mai multe ori de voma, urina cu miros si culoare schimbate, secretii vaginale mai abundente, transpiratie accentuata

Exista si situatii in care reflexoterapia este contraindicata:

» fleblita sau tromboflebita
» sarcina
» anevrism
» hemoragii
» varice deschise
» inflamati acute ale venelor si sistemelor limfatice (In acest caz, exista pericolul de eliminare a unui cheag care poate provoca embolie sau intinderea infectiei prin sistemul limfatic).
» in cazul existentei unor corpi straini localizati in apropierea organelor sau sistemelor vitale (fragmente osoase ascutite in regiunea gatului sau langa aorta)
» micoza generalizata
» psihoze si schizofrenie
» insuficienta renala acuta
» litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)
» cangrena la membrul inferior
» infectii cutanate (rani cutanate)
» febra mare

PUTETI OBTINE MAI MULTE INFORMATII ACCESAND DATELE DE LA SECTIUNEA CONTACT!!!