Greutatea ideala a corpului.

Trebuie sa dam o mai mare atentie greutatii ideale a corpului. Ea corespunde perioadelor in care femeia se simte si se considera di
namica si fericita. Aceasta greutate se mentine de obicei intre 25 si 39 de ani, dar ea poate fi pastrata cit mai mult timp posibil. A inainta in virsta este o lege fireasca a naturii, dar nu sintem obligate sa ne ingrasam.

Greutatea ideala a femeii trebuie sa fie egala cu 50 kg plus 3/4 din diferenta, in centimetri, intre 150 cm si talia ei.

Pentru a va ajuta sa va orientati mai bine, aveti la dispozitie urmatorul tabel:

 

INALTIMEA ( in cm) GREUTATEA ( kg)
150 50,0
152 51.5
154 53,0
156 54.5
158 56,0
160 57.5
164 60.5
166 62,0
168 63.5
170 65,0

 

Știintific, obezitatea nu este altceva decat depasirea cu peste 10% a greutatii normale a corpului nostru. Obezitatea moderata cuprinde depasiri intre 10 si 15%, obezitatea mijlocie depaseste greutatea normala cu 15—20%, iar cand este vorba de o depasire mai mare de 20% a greutatii normale, inseamna ca s-a instalat obezitatea avansata.

Pentru mentinerea greutatii ideale nu va bazati numai pe exercitii fizice si masaje. Acestea, neinsotite de un regim alimentar rational (hipocaloric), nu pot da singure rezultatele dorite. Mincati deci mai putin si urmati un regim mai sarac in calorii!

Se recomanda legumele verzi, salatele, fructele, lactatele (iaurtul si brinza de vaci), ouale, carnea slaba fripta sau fiarta, iar piinea, in cantitati cit mai reduse. Sarea, de asemenea, trebuie redusa. Sa evitam, pe cit posibil, supele, fainoasele, aluaturile, prajiturile in general, dulciurile, excesul de grasimi, sosurile si sa nu bem apa in timpul mesei. O statistica recenta arata ca 90% din cazurile de obezitate sint consecinte ale supra- alimentarii.

Pe linga celelalte masuri pe care trebuie sa le luam pentru mentinerea greutatii ideale, se recomanda folosirea cintarului cel putin o data pe saptamina, daca nu chiar zilnic, pentru controlul greutatii corpului. Sa nu uitam ca supletea se masoara totusi in kilograme.

Pe linga ingrijirile cosmetice, sint necesare respectarea cu strictete a igienei personale, utilizarea pe scara larga a factorilor naturali (soare, aer, apa), precum si practicarea regulata a exercitiilor fizice si apelarea la cabinetele de masaje. Toate acestea duc la dezvoltarea armonioasa a corpului, la formarea tinutei corecte si la intirzierea instalarii fenomenelor de imbatrinire.

Silueta, tinuta corecta, buna-dispozitie inseamna frumusete si tinerete — atribute pe care le dorim din toata inima.