OBEZITATEA – dusmanul frumusetii

Obezitatea provine totdeauna din cauza supraalimentarii. Este drept ca se mai adauga si alte cauze, cum ar fi un consum redus de energie sau o disfunctie glandulara. Adevarul este insa ca cine se ingrasa maninca mai mult decit ii trebuie; si nu cu mult mai mult. Multe mame, de exemplu, sint tentate sa dea o alimentatie prea consistenta copiilor lor. in loc de mese la ore fixe, le dau o serie de suplimente, in general concentrate si cu mare valoare calorica, cum sint dulciurile. Mai ales la fetite, acest aport energetic nu se consuma in totalitate prin miscare, depunindu-se sub forma de grasime.
Pentru o buna dezvoltare si functionare a organismului este nevoie de toate principiile alimentare, inclusiv saruri minerale, vitamine si apa.
Dar un aport crescut unilateral de alimente energetice cum sunt glucidele si grasimile, concomitent cu un consum energetic redus, duce la depunerea de tesut gras sub piele, apoi in jurul organelor intraabdominale. In cele din urma, se impaneaza si musculatura, a carei valoare scade.
Nazuinta fireasca a fiecarei femei este sa fie cat mai atragatoare ; In consecinta, trebuie luate masuri cit mai din timp sa nu ne transformam intr-un bulgare de grasime, deoarece cu cit am depasit mai mult greutatea normala, cu atit mai greu este sa ne intoarcem din drum.
Nu trebuie depasita cu mult greutatea normala si pentru motivul ca grasimea depusa intinde mult tesuturile si, la o slabire precipitata, pielea devine flasca, ridata, fara elasticitate, rezultatul fiind si mai defavorabil din punct de vedere estetic.
Iata de ce este bine sa prevenim depunerea de tesut gras.
Prevenirea se poate face, in primul rind, printr-o alimentatie rationala, care sa aduca organismului elementele de care are nevoie, fara a-l supraincarca. Cel mai cuminte este sa ne controlam greutatea cu regularitate, iar atunci cind am depasit greutatea normala, sa scadem ratia calorica alimentara sub necesarul zilnic, consumind restul din rezervele noastre proprii. Concomitent, trebuie sa acceleram arderile in organism printr-o activitate fizica sustinuta, pentru a nu fi obligate sa ne impunem un post prea sever.
Femeile prefer sa reduca din alimentatie
Majoritatea femeilor prefera prima cale, adica reduc din alimentatie tot ce ar putea sa le ingrase, supunindu-se unor adevarate torturi. Unele femei afirma, cu mindrie, ca au reusit sa slabeasca intr-oluna 10 — 15 kilograme, nemincind practic mai nimic, in afara de ceai cu lamiie. Dar in afara faptului ca este contraindicata o slabire brusca, deoarece se face in detrimentul aspectului fizic, acest lucru este si daunator sanatatii. Nu mai vorbim de acelea care inghit diferite substante, cum ar fi otetul, provocindu-si astfel grave tulburari in secretarea sucului gastric si suferind apoi o viata intreaga.
Este suficient sa echilibram cantitatea de alimente in functie de consumul de energie, reducind alimentele de mare valoare calorica, adica renuntind la dulciuri, paste fainoase si grasimi. in schimb, sa ne axam alimentatia pe multe legume si fructe, care ne satura si ne asigura aportul de vitamine si saruri minerale, came fiarta sau la gratar, brinzeturi nesarate si nefermentate si cite un ou moale. Este de dorit sa folosim cit mai putina sare, deoarece retine lichidele in organism. Plinea o vom consuma in cantitate minima, uscata sau prajita. Vom renunta la sosuri, supe, ciorbe. in general, femeile sint tentate sa ,.guste din alimentele pe care le gatesc si, tot gustind de ici si de colo cite ceva, ajung sa se supra- alimenteze. Vom renunta deci la aceste mici tentatii, cu un pic de vointa.
In completare, cat mai multa miscare. in orice anotimp vom face gimnastica si plimbari lungi. Vara ne deplasam la strand si inotam cit mai mult. Excursiile sint recomandate, cu amendamentul de a nu consuma in timpul lor o cantitate mare de alimente conservate care contin multa sare si care compromit regimul alimentar tinut pina atunci. Iarna este bine sa facem patinaj si schi. Vom adauga o serie de exercitii care au rolul de a impiedica depunerea de tesut gras pe partea inferioara a corpului in special. Daca am depasit perioada de prevenire, vom trece la tratament, care este in orice caz mai dificil si care cere sacrificii mai mari. in primul rind, este totalmente contraindicata o slabire brusca, deoarece ea afecteaza sanatatea. Putem slabi lunar 2 — 3 kilograme, fara ca organismul sa se resimta. Se da astfel posibilitate tesuturilor extinse sa revina incet, fara a forma cute sau riduri, atit de greu de remediat.
Este preferabil sa incepem cura de slabire primavara, cind apar legume si fructe pe piata, deoarece astfel avem posibilitatea sa mincam alimente care au o valore calorica foarte mica. Pentru a nu afecta organismul, este bine sa ne adresam unui medic pentru instituirea regimului alimentar.
Gimnastica speciala de slabire
In afara de regimul alimentar, va trebui sa depunem un efort sustinut, facand o gimnastica speciala de slabire. Alergarea si sariturile pe loc, ca mingea, sint deosebit de eficace, in general, femeile grasute sint si mai comode (poate tocmai de aceea sint grasute) si, dupa citeva zile, abandoneaza gimnastica cu atit mai mult, cu cit, dupa efort, au o senzatie de foame si in special de sete foarte intensa. in timpul efortului se produce o transpiratie abundenta, ceea ce contribuie, in mare masura, la scaderea in greutate. Dar majoritatea pacientelor se reped la apa, punind repede la loc lichidul eliminat.
O slabire rationala cere in primul rind rabdare, perseverenta si vointa. Altfel, rezultatele sint minime fata de sacrificiul facut. Tesutul gras, care se topeste incet, este inlocuit treptat printr-o musculatura tonica, viguroasa si acest rezultat nu se poate obtine in citeva zile, ci in citeva luni.
Pentru a pastra fragezimea pielii este bine ca, atunci cind ne-am hotarit sa slabim, sa scadem cu 2—3 kilograme sub greutatea normala, apoi, treptat, sa recuperam aceste kilograme, care, daca nu intrerupem gimnastica, se vor depune in mod egal si armonios pe suprafata corpului si in special pe fata, redind tenului si pielii de pe corp fragezimea si frumusetea sa initiale.
O data ajunse la greutatea dorita, va trebui sa ne mentinem in limitele prescrise, controlindu-ne cit mai frecvent greutatea si luind masurile cunoscute.
Persoanele obeze au o rezistenta scazuta la efort,
Persoanele obeze au o rezistenta scazuta la efort, obosesc repede, au palpitatii, ameteli, greturi, chiar varsaturi in timpul sau dupa gimnastica. Aceste fenomene se datoresc lipsei lor de antrenament. Pentru inceput este bine ca efortul depus sa fie mic, efectuindu-se exercitiile care nu necesita o solicitare, prea accentuata, deoarece exagerarea va duce la o renuntare rapida. Un regim alimentar, chiar foarte bine instituit, daca nu este insotit de gimnastica, va duce la o slabire a musculaturii si deci nu ne vom atinge tinta de a ne pastra in acelasi timp si frumusetea fizica, cu toate sacrificiile facute.
Exista si o serie de boli care favorizeaza cresterea greutatii corporale
Exista si o serie de boli care favorizeaza cresterea greutatii corporale, in special afectiunile glandelor endocrine. in aceste cazuri este nevoie sa se instituie si un tratament hormonal, bineinteles cu avizul unui medic de specialitate. Dar si in cazurile in care obezitatea are si un substrat endocrin, regimul alimentar si gimnastica fac parte integranta din tratament.. Tinerii au toate posibilitatile de a face sport si este bine ca din copilarie sa se obisnuiasca cu activitatea fizica. Aceasta, impreuna cu o alimentatie rationala sint cele mai bune mijloace pentru impiedicarea depunerii maselor de grasime care deformeaza un corp perfect. Musculatura obezilor fiind de o valoare scazuta, in perioada de crestere tinerii ingrasati peste masura pot sa ia usor atitudini vicioase. Greutatea mare pe care o suporta membrei» inferioare favorizeaza deformarea genunchilor si aplatizarea boltii picioarelor.
Va prezentam, in continuare, o serie de exercitii pentru prevenirea si pentru tratarea obezitatii. Nu este lipsit de interes faptul ca persoana care Ie executa sa fie vazuta de un medic. S-ar putea sa prezinte o boala ascunsa, care sa contraindice efortul fizic (hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace, respiratorii sau digestive, miopie accentuata, tendinta Ia hemoragii).
Nutriplus Shake
Fiecare porție delicioasă conține 20 g de proteine vegane,
27 de vitamine și minerale și este bogată în fibre (prebiotice),
conținând toți nutrienții esențiali necesari zilnic, fără gluten
sau conservanți. Aceasta este o masă nutritivă, cu o aromă savuroasă și este foarte comod de preparat.
Cum se prepara?
Amestecați 2 măsuri (27 g) de Nutriplus Shake cu 250 ml (8,5 fl.oz.) de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Amestecați 4 măsuri (54 g) de Nutriplus Shake cu 200 ml de apă (6,7 fl.oz.).
Diferite arome?
Shake banana |Shake Capsuni | Shake Vanilie | Shake Ciocolata
♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de
REDUCERE 23%-30% fata de pretul afisat aici pe site si in catalog.
Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele
Click pe buton mai sus pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii! Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.