Indicatiile unui masaj de drenaj limfatic

Indicatiile unui masaj de drenaj limfatic realizat cu ventuzele de masaj din silicon

V-ati intrebat vreodata cum ar fi sa faceti o sedinta de masaj de drenaj limfatic? Daca da, atunci este necesar sa fiti informati asupra catorva aspecte. Exista pacienti din Bucuresti care ne suna si doresc sa se programeze la o sedinta de drenaj limfatic ( la unul dintre cabinetele noastre de masaj din Bucuresti) fara a avea insa o afectiune anume, ci doar din pura curiozitate. In general, se apeleaza la efectuarea unor sedinte de masaj de drenaj limfatic in cazul unei mamectomii insotite de extractia ganglionilor limfatici axilari, situatie in care apare fenomenul numit “brat gros”: membrul superior isi mareste volumul deoarece limfa nu mai trece prin lantul ganglionar si se acumuleaza in brat. In cazul acesta este obligatorie efectuarea unui masaj de drenaj limfatic. Acelasi lucru este valabil atunci cand ganglionii limfatici inghinali sunt extrasi si apare fenomenul numit “elephantiasis”: membrul inferior creste in volum, efectuarea unui masaj de drenaj limfatic fiind absolut necesara.

Insa un masaj de drenaj limfatic poate fi indicat cu success si in cazul persoanelor care au probleme cirulatorii, carora li se umfla picioarele dupa o zi de lucru, dupa mers prelungit sau dupa o perioada mai mare de stat in picioare. Exista variantele: masaj de drenaj limfatic partial si masaj de drenaj limfatic general, in functie de zona afectata. Masajul de drenaj limfatic se realizeaza cu ajutorul ventuzelor de masaj de silicon sau simplu cu mana. Evident cu degetele putem patrunde mult mai profund si masa tesutul in profunzime insa terapeutul sau maseurul va obosi mai repede. Pentru un masaj mai de lunga durata , ceva mai superficial insa tot de succes sunt folosite pe scara larga ventuzele de masaj din silicon.

Programati-va la un masaj de drenaj limfatic la unul dintre cabinetele noastre din Bucuresti, accesand sectiunea CONTACT din meniu!