Tinuta corporala frumoasa inseamna si un bust frumos

Profilul abdomenului

Viata moderna, cu orele ei de sedentarism, lipsita de activitate fizica, creeaza multor femei neplacerea de a constata ca au un abdomen cazut, moale, proeminent.

Se pune de multe ori intrebarea daca este bine sau nu sa purtam centura sau corset. Unele femei refuza de a le purta, sustinind ca nu au nevoie. Se pare ca este un punct de vedere gresit. in afara de femeile care fac sport, celorlalte, chiar celor slabe, li se recomanda sa poarte centura, deoarece muschii abdominali pierd incetul cu incetul tonusul si elasticitatea lor, se intind, astfel ca abdomenul se rotunjeste. Folosirea centurii intirzie mult slabirea muschilor abdominali, ajutind totodata la recuperarea tonusului muscular.

Exista diferite modele si dimensiuni de centura

In alegerea lor trebuie sa ne orientam ca sa nu fie prea mica pentru a nu influenta negativ stomacul. Imbracind centura vom face citeva miscari pentru a ne convinge ca este plasata la locul ei, sa nu urmarim sa ne stringa prea mult ca sa parem mai slabe, caci putem provoca tulburari organice. O precizare: centura nu trebuie purtata in mod sezonier, numai toamna sau iarna, ci in tot timpul anului, caci oboseala musculara sau celulita nu se manifesta sezonier. in timpul verii vom alege o centura mai usoara, din materiale mai transparente care nu retin caldura

Grasimea excedentara se depune pe abdomen

Nu numai oamenii grasi fac burta. Cu timpul tonusul si elasticitatea muschilor abdominali scad, iar abdomenul se rotunjeste; de asemenea o proasta pozitie a corpului, cu spatele incovoiat cu burta inainte, lipsa de exercitiu pot determina acest fenomen.Un fapt este sigur, ca in momentul in care ne ingrasam, grasimea se depune de preferinta pe abdomen si aceasta nu numai la femei, ci, si la barbati.Pe linga exercitiile de gimnastica pentru intarirea muschilor abdominali, specialistii recomanda o miscare de contractare a muschilor, care se poate efectua de mai multe ori pe zi si in orice conditii ne-am afla, chiar asteptind sau mergind pe strada ori vizionind emisiunile la televizor. Prin gimnastica abdominala se mentine forma si supletea normala a trunchiului, se corecteaza pozitia bazinului, a coloanei vertebrale si a toracelui. Datorita gimnasticii abdominale, se evita dilatarea sau caderea organelor, lenevirea stomacului si intestinelor, constipatiile sau alte tulburari functionale, mai ales ale ficatului si rinichiului.

 

 

 

Tinuta corporala frumoasa inseamna si un bust frumos

Un san frumos impune fortificarea muschilor pectorali, prin efectuarea diferitelor sporturi si exercitii de gimnastica. Tot astfel, tinuta dreapta, fara spatele incovoiat, permite ridicarea si a muschilor pectorali. Altfel, acesti muschi isi pierd din tonicitate si sinii „cad .Gimnastica pectorala este necesara, dezvoltind musculatura pieptului prea mic sau reducind volumul bustului prea dezvoltat.Purtarea sutienului trebuie sa inceapa de la 14—15 ani, chiar daca aparent nu ar fi inca cazul.Sutienul trebuie bine ales si pe masura, fara sa comprime, sa aplatizeze sau sa deformeze sinii. Cel mai bun sutien este acela ale carui bretele nu trag si care nu aplatizeaza sinul. Forma sutienului trebuie sa fie in concordanta cu forma sinilor si cu marimea lor.

Pentru sinii mici, se va prefera un sutien mai gros, eventual captusit cu burete, iar pentru sinii mari se va alege un sutien cu partea de jos intarita, pentru a nu solicita prea mult bretelele. in nici un caz nu trebuie comprimati printr-un sutien prea strimt.In cazul unui bust deformat, se recomanda sutienul corect executat, de comanda.Purtind sutiene fara bretele, prevazute cu balene sau sirme de mentinere, acestea vor fi captusite cu pernite, deoarece altfel pot provoca rani sau iritatii.