Picioarele umflate?

Formele oaselor picioarelor

In privinta formei oaselor picioarelor, aceasta este greu de schimbat la persoanele adulte, atunci cand sunt cu unele defecte, dar se pot ascunde sub o rochie mai lunga sau purtand pantaloni lungi.

Picioarele slabe (descarnate) pot fi ajutate sa-si modifice aspectul prin multa vointa si rabdare, facind miscari speciale si o gimnastica recomandata de medicul specialist, pentru intarirea muschilor. Astfel, practicarea inotului, mersul pe bicicleta, mersul prin nisip sau prin apa, care cer efort, intaresc muschii si le dau o forma acceptabila. Se vor face genoflexiuni, se vor urca treptele unei scari in virful picioarelor, se va practica mersul pe bicicleta real sau simulat.Pentru picioarele subtiri incaltamintea cu tocuri inalte este cocheta si in armonie cu trupul, desi este incomoda la mers.

Pentru picioarele musculoase sunt recomandate masaje de elongatie si miscari. Se va evita bicicleta si se vor aplica bandaje imbibate cu gips umed, pentru atrofierea lor, bineinteles sub supravegherea si la recomandarea medicului.

Pentru picioarele cu varice se va evita statul in picioare si se vor purta ciorapi speciali medicali. Numai medicul va aviza daca este cazul sa se intervina chirurgical sau prin alte metode.

Picioarele umflate. Umflarea poate fi cauzata de o retinere a apei, din motive endocrine, de boli de rinichi sau de inima, care modifica circulatia normala a fluxului sanguin. Aici, iarasi numai medicul are cuvantul.O alta cauza ar fi si sistemul de incalzire al apartamentului, daca acesta se face prin podea. Dereglind metabolismul organismului printr-un flux prea mare de caldura la talpi, se poate produce umflarea picioarelor.Alte motive ar fi: statul peste normal in picioare, oboseala prea mare, albumina in exces.Se recomanda un masaj usor cu o crema ce contine camfor, incepind de la degetele picioarelor si insistind pe glezna, apoi se va urca pe gamba, cu miscari verticale si pe genunchi cu frictiuni circulare.Se vor face bai caldute cu bicarbonat de sodiu. Bineinteles, se va proceda si la eliminarea sarurilor in exces, bind ceaiuri depurative din: matase de porumb, cozi de cirese, codita soricelului.

Persoanele cu picioarele groase este bine sa evite tocurile inalte, care fac contrast cu pulpa si cu gamba. La mers, tocul se poate scilcia, intrind sub talpa piciorului, din cauza greutatii pulpelor.

Genunchii

Pot fi rotunzi sau ascutiti.

Unii genunchi rotunzi sunt grasi. Ideal este genunchiul de forma rotunda care are o piele intinsa si placuta.

Forma osoasa a genunchiului nu poate fi modificata, dar prin masaje manuale sau electrice poate fi indepartat stratul de grasime in surplus.

Pentru genunchii ascutiti si slabi, cu pielea uscata si zgrunturoasa se vor face dese exercitii de gimnastica, genoflexiuni, aplecari pe podea, bicicleta si masaje cu crema grasa, cu continut activant.

La picioarele care prezinta o deformatie a unui segment de os in partea laterala a talpii, de obicei in cea interioara (calus), care prezinta o protuberanta inestetica si suparatoare la mers, dureroasa chiar, numai medicul de specialitate poate interveni, printr-o operatie, corijind acest defect.

 

 

Crema Nutritiva pentru Picioare

Cremă intensivă, hrănitoare pentru călcâie crăpate contribuie la hidratarea, ameliorarea și protejarea călcâielor crăpate și cu bătături. Formula sa cu unt de shea nutritiv repară rapid, pătrunde și hidratează.

Click pentru reducere

 

Deodorant pentru Picioare

Spray-ul deodorant pentru picioare reîmprospătează picioarele obosite și neutralizează mirosurile. Pulverizează din abundență pe picior, în orice moment al zilei. Este indicată utilizarea înainte și după lucru, activități sportive sau chiar după duș, pentru a menține picioarele confortabile întreaga zi.

Click pentru reducere

 

Sare pentru Peeling cu Efect Relaxant

O sare foarte concentrată, delicată și relaxantă pentru mâini și picioare face pielea mai fină, mai delicată, redându-i strălucirea naturală. Formulă îmbogățită cu ulei de jojoba și ulei de migdale dulci.

Click pentru reducere